Beleef de oogstmaand bij De Twee Linden

06 september 2017

In het voorjaar van 2017 krijgen we een superleuk bericht!  We hebben met een facebook-actie van Rivierenland, een overnachting met diner en ontbijt gewonnen bij Hotel De Twee Linden in Beneden-Leeuwen.

Afgelopen weekend mochten we gebruik maken van dit fantastische aanbod! We reisden af naar, het voor ons tot dan toe onbekende, Rivierenland.

We hebben het geweten.... wát zijn we verwend en wát hebben we genoten! Met prachtig weer arriveerden we bij Hotel De Twee Linden, waar we werden verwelkomd met een heerlijk kopje koffie/thee met appeltaart, geserveerd op het terras buiten. Daarna werden we naar onze prachtige hotelkamer gebracht. Een ruime, schone kamer in een modern jasje en van alle gemakken voorzien, met goede boxspringbedden en airconditioning. De aangrenzende badkamer was luxueus en voorzien van bad en inloopdouche. Én als extra verrassing mochten we 2 nachtjes blijven! Nog een beetje beduusd hebben we onze spullen uitgeladen.

Bloesem- en Fruitroute

De bloesem- en fruitroute, met het startpunt bij ons hotel, lonkte, dus zijn we snel op de fiets gestapt! We hadden onze eigen e-bikes meegenomen, maar bij het hotel is het ook mogelijk om fietsen te huren. Een prachtige fietsroute van 44 kilometer door het Land van Maas en Waal, waarbij we door het unieke rivierenlandschap fietsten en langs vele fruitboomgaarden en fruitstalletjes kwamen. De fietsroute loopt ook door Tiel, waar we een deel van de stadswandeling hebben gelopen. Natuurlijk hebben we Flipje ook gespot! Vervolgens zijn we met de veerpont de Waal overgestoken naar Wamel.

Bloesem- en Fruitroute - De Twee Linden

Bij terugkomst in het hotel zijn we door de chef verrast met een verrukkelijk 3-gangendiner in de serre van het Grand-Café, waar het oude karakter en de sfeer behouden is gebleven. We hebben ons in het restaurant erg welkom gevoeld, zeer zeker ook door de vriendelijke bediening. De volgende ochtend hebben we in de ontbijtzaal genoten van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. 

Bommelerwaardse Kasteelroute

De volgende dag besloten we de Bommelerwaardse Kasteelroute te fietsen. We zijn met de auto naar Kasteel Ammersoyen gereden en hebben daar de auto (gratis) geparkeerd. Eerst hebben we het kasteel bezichtigd. Een prachtig kasteel met een mooie collectie en een hele leuke rondwandeling en bijzondere informatiepanelen. Ook heel erg geschikt voor kinderen!

Daarna zijn we op de fiets gestapt en hebben we genoten van de 38 km lange tocht! In Zaltbommel, het geboortedorp van Fiep Westendorp, hebben we het Stadskasteel bewonderd. Fietsend langs de dijken hadden we steeds een prachtig zicht op de uiterwaarden en het water.

Bommelerwaardse Kasteelroute - De Twee Linden

Rivierenland steelt je hart

Vermoeid en rozig hebben we heerlijk nog een nachtje geslapen in hotel De Twee Linden. Helaas was het de volgende ochtend weer tijd om naar Noord-Holland te vertrekken.

Het voor ons tot nu toe onbekend stukje Nederland heeft ons verrast en één ding staat voor ons vast: Rivierenland steelt inderdaad je hart!

Anne-Marie en Rits Wijnjeterp

In het voorjaar van 2017 krijgen we een superleuk bericht!  We hebben met een facebook-actie van Rivierenland, een overnachting met diner en ontbijt gewonnen bij Hotel De Twee Linden in Beneden-Leeuwen.