De mooiste bloesemplekjes in Rivierenland

19 april 2018

De bloesem aan de fruitbomen komt langzaam maar zeker tevoorschijn! Het zal dus niet lang meer duren voordat het hele landschap in een grote wit-roze bloesemzee is veranderd. Hoe ga jij de bloesem dit seizoen ontdekken?

 

Wandelen tussen de bloesem
Wie van wandelen houdt, moet zeker meedoen met de jaarlijkse Rode Kruis Bloesemtocht op zaterdag 21 april. Niet alleen maak je zo een prachtige wandeling dwars door bloeiende boomgaarden, maar je steunt ook meteen projecten van het Rode Kruis. De afstanden variëren van 8 tot 40 kilometer, dus er zit voor iedereen wel een geschikte route bij. Je kunt je nog aanmelden via Rodekruisbloesemtocht.nl.

bloesemtocht 2017

 

De mooiste fietsroutes
Stap je liever op de fiets? Er slingeren diverse mooie fietsroutes door Rivierenland waarbij je langs de bloesem komt. De Lingeroute voert je langs de rivier de Linge over dijken en langs weelderige boomgaarden en pittoreske dorpjes. Niet te missen is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Hier ligt misschien wel het mooiste bloesemplekje van heel Rivierenland: de Appeldijk. De Betuweroute leidt je langs boomgaarden die in de lente het landschap bedekken met een wit-roze bloesemdeken. De gehele streek straalt rust en ruimte uit. Fiets langs uitgestrekte (water)recreatiegebieden en geniet vanaf de dijk van het mooie uitzicht over de uiterwaarden. De Betuweroute kun je overigens ook met de auto rijden. Je start dan bij fietsknooppunt 43 en eindigt bij knooppunt 35. 

Betuweroute -4

 

Toeren over de dijken
Hoe leuk is het om de bloesem te bekijken terwijl je op een scooter over de dijken toert? Bij Tourenopeenscooter.nl kun je een retroscooter huren waarmee je de bloesemroute rijdt. Je maakt je tochtje compleet door te pauzeren tussen de bomen mét een volle picknickmand. Wat op een scooter kan, kan natuurlijk ook op een solex. Of je er nu 1 of 50 wilt huren bij Solexverhuur De Betuwe ben je aan het juiste adres. Er liggen diverse routes voor je klaar die je door de Betuwe of het Land van Maas en Waal leiden.  

Bloesem Touren

 

Bloesem spotten vanuit de bus
Je kunt je zelfs met een bus langs alle bloesem laten vervoeren. Tijdens de bloesembustocht, georganiseerd door het Geldersch Landschap & Kasteelen op 28 april neemt de boswachter je mee langs bloeiende boomgaarden, rivieren, dijken en kastelen in de Bommelerwaard. De bus maakt een paar tussenstops bij kasteel Ammersoyen, landgoed Waardenburg en Neerijnen en landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

bloesem 2016

 

Slapen in een boomgaard
Om je bloesemervaring helemaal compleet te maken, kun je overnachten tussen de fruitbomen. Bijvoorbeeld bij Steltenberg Bij ons op zolder. Deze B&B kijkt uit op een kersenboomgaard. Een ander leuk adresje is B&B en Vakantiehuis De Bloesemgaard. De B&B is gevestigd in een honderd jaar oude karakteristieke Betuwse woonboerderij. De inrichting van de kersenkamer, appelkamer en pruimenkamer is geïnspireerd op de frisse fruitkleuren van de Betuwe. Op Camping de Karekiet, gelegen aan een zijriviertje van de Linge, kun je je tentje opzetten tussen de fruitbomen. Kijk voor meer leuke overnachtingsmogelijkheden op Rivierenland.nl/overnachten

Camping Karekiet (1)